Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
PÅ UPPDRAG I UPPÅKRA
– mellan liv och död
Illustratör: Petter Lawenius
Barn & ungdom
74 s. Inbunden
Från 9 år
Utgivningsdatum: 2014-05-16
ISBN: 978-91-85311-58-3
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Vad är det för en underlig kille som smyger omkring vid kyrkan i Uppåkra, och varför har han så konstiga kläder på sig? Malte bestämmer sig för att ta reda på saken, något som blir upptakten till en omtumlande resa tillbaka till vikingatiden och ett uppdrag som han aldrig kunnat ana sig till.

I På uppdrag i Uppåkra vävs fantasi och fakta ihop till ett spännande äventyr där läsaren även får inblick i hur livet kunde ha varit för över tusen år sedan. Boken avslutas med en presentation av de arkeologiska undersökningarna vid den uppmärksammade järnåldersboplatsen i Uppåkra i Skåne.

RÖSTER OM BOKEN

"Det är en i god bemärkelse traditionell berättelse med fart och spänning. Korta kapitel, rejäl text och ledigt språk gör boken lättillgänglig, vilket också illustrationerna starkt bidrar till. Ett flertal förnämligt tecknade bilder förstärker dramatiken."

Gunnar Åberg, BTJ-häftet

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
PETTER LAWENIUS
Petter Lawenius gick ut Konsthögskolan i Malmö 1996 och har sedan dess varit verksam som konstnär. Han har haft ett flertal utställningar, de flesta med foto­baserade verk, men arbetar även med teck­ningar, bildberättelser och serier. Under de senaste åren har han arbetat med rekon­struk­tioner för Uppåkraprojektet, där han med text och bild berättar om järn­ålders­bosättningen i Uppåkra.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se