Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
SAGAN OM ASINE
Hundra år av arkeologi
Illustratör: Martine Castoriano
Barn & ungdom
28 s. Inbunden
Från 6 år
Utgivningsdatum: 2022-09-16
ISBN: 978-91-85311-96-5
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

På en klippbrant som sträcker sig ut mot Egeiska havet i Grekland låg en gång en stad som hette Asine. I århundraden låg staden i glömska, men för hundra år sedan började några svenska arkeologer göra utgrävningar på platsen. Under lager av jord hittade man mängder med föremål från en svunnen tid. I denna bok får du veta mer om dessa utgrävningar och om de föremål man hittad där.

Författaren Erik Magntorn och illustratören Martine Castoriano har tidigare gjort bilderboken En ballongfärd genom tiden – Skandinavien, Rom, Grekland och Egypten tillsammans.

RÖSTER OM BOKEN

"I boken återfinns ett väldigt fint samspel mellan Magntorns flyhänta verser och Castorianos illustrationer, som gärna sätter en dokumentär prägel på vissa av sina bilder.'"

Ulf Malmqvist, BTJ-häftet

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
MARTINE CASTORIANO
Martine Castoriano är frilansande fotograf och konstnär verksam i Malmö. Hon har bland annat medverkat i böckerna Liv och död i antikens Rom (2000), På Malmös fasader: det groteska och det sköna (2005) och Pildamsparken 1914-2014 (2014). En ballongfärd genom tiden är hennes första bok för barn.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se