Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
PÅ UPPDRAG I SPÖKHUSET
– ett sommaräventyr
Illustratör: Petter Lawenius
Barn & ungdom
56 s. Inbunden
Från 9 år
Utgivningsdatum: 2015-06-12
ISBN: 978-91-85311-64-5
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

En dag smyger Olle och Nicke in i ett gammalt ruckel i bokskogen utanför Båstad. I det förfallna pensionatet möter de Lina som arbetade där för över hundra år sedan, och som färdats genom tiden för att leta efter ett viktigt brev. Pojkarna ger sig genast i kast med uppdraget och dras snart in i ett gastkramande äventyr.

På uppdrag i spökhuset är andra boken i en serie ungdomsböcker om tidsresor och äventyrliga uppdrag av författaren och arkeologen Erik Magntorn och konstnären Petter Lawenius.

RÖSTER OM BOKEN

"På uppdrag i spökhuset har en stämning som påminner mig om den på vilken Enid Blyton byggde sina mysterieböcker; här finns en sommaridyllisk miljö, genom­trevliga och trygga vuxna, ett smått besvärligt äldre syskon och ett lagom farligt äventyr."

Ulf Tornberg, BTJ-häftet

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
PETTER LAWENIUS
Petter Lawenius gick ut Konsthögskolan i Malmö 1996 och har sedan dess varit verksam som konstnär. Han har haft ett flertal utställningar, de flesta med foto­baserade verk, men arbetar även med teck­ningar, bildberättelser och serier. Under de senaste åren har han arbetat med rekon­struk­tioner för Uppåkraprojektet, där han med text och bild berättar om järn­ålders­bosättningen i Uppåkra.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se