Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Marita Gleisner & Erik Magntorn
TARDEUS OCH DET RYSKA HUSET
Illustratör: Bodil Molich
Barn & ungdom
44 s. Inbunden
Från 7 år
Utgivningsdatum: 2013-09-27
ISBN: 978-91-85311-50-7
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Följ med på ett oförglömligt besök i det ryska huset, där lille Tardeus ser till att allt fungerar som det ska. Där bor också Anastasia, den hemlighetsfulla skolfröken, Bengt-Eugen med alla sina flaskor och Tardeus syster Nora i sin hängmatta bland vindruvor och tidningar. Och så förstås madame Isabel och hennes pratsamma katt Bismarck.

Marita Gleisner och Erik Magntorn har tillsammans med illustratören Bodil Molich skapat en bilderbokserie i ett litet format, men med en gränslös fantasi. Tardeus och det ryska huset är den första boken i serien.

RÖSTER OM BOKEN

"Författarna Marita Gleisner och Erik Magntorn har tillsammans med illustratören Bodil Molich lyckats åstadkomma en sådan där poetisk allåldersbok, som hade tvärdött av för många förklaringar och prudentligheter."

Lena Köster, Upsala Nya Tidning

"Tardeus och det ryska huset är en magisk och fantasifull berättelse som aldrig slutar att förvåna."

Henrik Wallnäs, Malmö stadsbibliotek

MARITA GLEISNER
Marita Gleisner är en finlandssvensk förfat­tare bosatt i Korsholm i Finland. Hon har skrivit böcker för både vuxna och barn och tilldelats flera litterära priser.
ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
BODIL MOLICH
Bodil Molich är en av Danmarks mest äls­kade barnboksillustratörer. Hon har illustrerat ett flertal barn- och ungdoms­böcker för bland annat Gyldendal Forlag och tecknat serier i Berlingske Tidende.
BÖCKER (Marita Gleisner)
BÖCKER (Erik Magntorn)
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se