Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
ABC OM HUR DE
känslor och sånt
Illustratör: Ane Gustavsson
Barn & ungdom
32 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2019-08-23
ISBN: 978-91-85311-79-8
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Känslor finns många
En del går att fånga
Andra är bara
för stora och långa

Vi gjorde en smet
av sånt som vi vet
och bakade ut
till ett alfabet!


Erik Magntorn och Ane Gustavsson har tillsammans skapat en ABC-bok om känslor full av färg- och ordglädje. Här ryms såväl känslor som ”oro” och ”överlycka” som mer ovanliga känslor som ”rullgardinig” och ”klätterglad”. ABC om hur DE – känslor och sånt är en bok som på ett lustfyllt, men samtidigt allvarligt, sätt ger ord åt många av de känslor ett barn kan ha inom sig och samtidigt stimulerar till fortsatta samtal om känslor.

RÖSTER OM BOKEN

"Fyndiga rim och underbara bilder gör inlärningen till en rolig lek. Varje bokstav får ge uttryck för många av de känslor barn kan ha inom sig."

Ingalill Mosander, Senioren

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
ANE GUSTAVSSON
Ane Gustavsson är illustratör och altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Oslo. Hon har arbetat vid flera stora symfoniorkestrar i Norge och Sverige och bor i värmländska Arvika. Tillsammans med Lennart Hellsing har hon bland annat gett ut boken Drillar och draköron – Boken om instrumenten. Ett flerårigt samarbete med Åsa Mendel-Hartvig har resulterat i de fyra böckerna om Otis och bilderboken Vakna min kastanj. Ane har även illustrerat Jujja Wieslanders bok Sent i sep­tember och Nils Uddenbergs Gubbe och katt.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se