Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
TOMTEMOR I TRASSEL
Illustratör: Ane Gustavsson
Barn & ungdom
32 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2022-11-18
ISBN: 978-91-85311-98-9
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Tomtemor i kökets vrå
stod så still och tänkte.
Undrar vad hon tänkte på?
Julestjärnan blänkte.


På självaste julafton får vi följa med tomtemor i julbestyren i hennes stuga och bland djuren i stallet. Men hon har ett problem. En liten men mycket viktig sak är försvunnen: mandeln till gröten. Vart kan den ha tagit vägen? Tomtemor i trassel är en fantasifull julsaga på rim och vers med underfundiga och stämningsfulla illustrationer.

Erik Magntorn och Ane Gustavsson har tillsammans gjort flera uppmärksammade barnböcker, bland annat Tomte i trubbel som med denna bok får sin uppföljare.

RÖSTER OM BOKEN


ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
ANE GUSTAVSSON
Ane Gustavsson är illustratör och altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Oslo. Hon har arbetat vid flera stora symfoniorkestrar i Norge och Sverige och bor i värmländska Arvika. Tillsammans med Lennart Hellsing har hon bland annat gett ut boken Drillar och draköron – Boken om instrumenten. Ett flerårigt samarbete med Åsa Mendel-Hartvig har resulterat i de fyra böckerna om Otis och bilderboken Vakna min kastanj. Ane har även illustrerat Jujja Wieslanders bok Sent i sep­tember och Nils Uddenbergs Gubbe och katt.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se