Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
TOMTE I TRUBBEL
Illustratör: Ane Gustavsson
Barn & ungdom
32 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2017-10-20
ISBN: 978-91-85311-67-5
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

I skogen i skuggan bland stockar och stenar
har någon tappat en sko.
En sko som är smutsig och sliten.
Vem slarvade bort den, mån tro?

Och ser du vid pölen i leran bland löven
en strumpa lila och blå.
En strumpa ledsen och lortig.
Men varför ligger den så?


En skog full av borttappade kläder och en ensam tomte i trubbel. Följ med på en vandring över stock och sten som lika mycket är en saga på rimmad vers som ett äventyr i färg och form.

Författaren Erik Magntorn och illustratören Ane Gustavsson som tidigare sam­arbetat i bilderboken Fantastiska fiskar har återigen skapat en underfundig och poetisk bilderbok för barn i alla åldrar.

RÖSTER OM BOKEN

"Versernas rim, allitterationer och upprepningar skapar en mjuk behaglig rytm som gör högläsningen verkligt lustfylld. I bilderna där djur och växter gestaltas med käns­lig hand råder en stillsam trolsk ton. Tomte i trubbel är trivsam och ljuvlig läsning att njuta av."

Boel Peterson, BTJ-häftet

"Både språk och illustrationer är snillrikt vackra. Verserna rullar rytmiskt fram med allitterationer och rim. Bilderna är lika poetiska som texten ..."

BokLus

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
ANE GUSTAVSSON
Ane Gustavsson är illustratör och altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Oslo. Hon har arbetat vid flera stora symfoniorkestrar i Norge och Sverige och bor i värmländska Arvika. Tillsammans med Lennart Hellsing har hon bland annat gett ut boken Drillar och draköron – Boken om instrumenten. Ett flerårigt samarbete med Åsa Mendel-Hartvig har resulterat i de fyra böckerna om Otis och bilderboken Vakna min kastanj. Ane har även illustrerat Jujja Wieslanders bok Sent i sep­tember och Nils Uddenbergs Gubbe och katt.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se