Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
TURE TORSK. TORSDAG.
Illustratör: Staffan Gnosspelius
Barn & ungdom
20 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2012-08-24
ISBN: 978-91-85311-37-8
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Ture Torsk. Torsdag. är en trivsam torskhistoria om den trevlige, tystlåtne Ture och Tures tilltrasslade träff med torsktösen Tea och tuffingen Tobias.

Erik Magntorn har skrivit en lekfull text där bokstaven T står i centrum. Staffan Gnosspelius har på sitt oefterhärmliga sätt skapat en fantastisk bildmagi i undervattensmiljö.


RÖSTER OM BOKEN

"Ett klassiskt tidlöst drama för alla åldrar!"

Marit Jonsson, Barnboksprat

"Läs Ture Torsk, Torsdag och frossa i bokstaven T!"

BookLover

"Hela boken är skriven med förkärlek till bokstaven T, och när man läser den känner man sig som att man är världmästare på att ramsa de där Sju sjuka sjömän på skeppet Shanghai :)"

Carola Wetterholm, Familjen Annorlunda

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
STAFFAN GNOSSPELIUS
Staffan Gnosspelius är en av Sveriges mest hyllade illustratörer, bosatt i London. Han har illustrerat bilderböcker skrivna på svenska och koreanska, men har även blivit utgiven i Frankrike och Ryssland. I sitt konstnärskap använder han sig ofta av olika bland- och tryckteckniker. 2008 vann han Elsa Beskow-plaketten för bäst illustrerad barnbok.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se