Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
FANTASTISKA FISKAR
Illustratör: Ane Gustavsson
Barn & ungdom
26 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2012-03-20
ISBN: 978-91-85311-34-7
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Gäddan står i vassen, gäddan står och glor.
Gäddan ser så elak ut, liknar mest sin mor.
Gäddor orkar vänta, gäddor har ej brått.
Gäddors högsta önskan är att sluka smått!


Erik Magntorn, lovordad för sina underfundiga rim, och Ane Gustavsson, illustratör till flera av Lennart Hellsings böcker, har tillsammans skapat en fantasieggande bok där vi får följa med ner i havets djup och bekanta oss med en mängd olika fiskar och skaldjur, alltifrån gädda och flundra till mer besynnerliga existenser som gnölmun och slottskrabba. Texterna är skrivna på gungande rim och vers, och bilderna är finurliga och färgstarka.

RÖSTER OM BOKEN

"Ane Gustavssons illustrationer gör mig alltid så full av lycka – sinnliga och vacka med mängder av fina detaljer. Tillsammsans med Erik Magntors spännande rimmade berättelser om sillar som inte vill bli inlagda, gammelflundror som ligger och glor, gäddor som jagar abborrar, blir boken helt oemotståndlig."

Mia Juhlin, Solägget

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
ANE GUSTAVSSON
Ane Gustavsson är illustratör och altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Oslo. Hon har arbetat vid flera stora symfoniorkestrar i Norge och Sverige och bor i värmländska Arvika. Tillsammans med Lennart Hellsing har hon bland annat gett ut boken Drillar och draköron – Boken om instrumenten. Ett flerårigt samarbete med Åsa Mendel-Hartvig har resulterat i de fyra böckerna om Otis och bilderboken Vakna min kastanj. Ane har även illustrerat Jujja Wieslanders bok Sent i sep­tember och Nils Uddenbergs Gubbe och katt.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se