Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Linda Fridh
VEMS ÄR KLÄDERNA PÅ STRECKET?
Illustratör: Jutta Falkengren
Barn & ungdom
40 s. Inbunden
Från 3 år
Utgivningsdatum: 2018-02-23
ISBN: 978-91-85311-69-9
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Vems är kläderna på strecket? är en trotsig bilderbok för de allra minsta som just upptäckt sin fria vilja. Kläder hänger på tork, och frågan är vems kläderna är. Först får man se ett klädesplagg, och sedan visar sig plaggets ägare. Men det är sällan personens favoritplagg man ser. Emma har en klänning, men vill hellre ha ett linne. Benjamins kalsonger hamnar på huvudet, och Karim vill hellre ha glitter än sina vanliga byxor. Genom boken gör dessutom en modig skata läsaren sällskap. Och precis som barnen gör skatan precis som den vill.
RÖSTER OM BOKEN

"... en komplex och mångskiftande bok, med flera ingångar."

Peter Grönborg, Barometern

"Med finess och humor gestaltas de olika personligheterna och vad de egentligen vill bära för plagg."

Ulf Malmqvist, BTJ-häftet

LINDA FRIDH
Linda Fridh har skrivit ett tiotal bilderböcker för barn. Tidigare har hon gjort barnboken Den vindlande vägen och lilla grodan (2012) och Vems är kläderna på strecket? (2018) tillsammans med Jutta Falkengren. De berättelser hon skriver har ofta en poetisk och filosofisk underton där ord och bild är tätt sammanvävda. Linda arbetar även som journalist på Sveriges Television och har gjort många barndokumentärer som hon vunnit flera journalistpriser för.
JUTTA FALKENGREN
Jutta Falkengren är illustratör och konstnär och har tidigare samarbetat med Linda Fridh i boken Den vindlande vägen och lilla grodan (2012) och Vems är kläderna på strecket? (2018). Hon har även illustrerat bilder­böckerna Ett monster med snurrig päls (2013) och De bortglömda benens hämnd (2015).
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se