Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Linda Fridh
HALV HELA TIDEN
Illustratör: Jutta Falkengren
Barn & ungdom
28 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2020-04-17
ISBN: 978-91-85311-85-9
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Halv hela tiden är en poetisk bilderbok om en skilsmässa sedd ur ett barns perspektiv. I boken får läsaren följa Nina från det ögonblick hon får veta att hennes föräldrar ska skiljas och ett år framåt. Det är bok om tid och längtan, om hur det är att bo på två olika ställen och om hur det är att vänja sig vid något nytt och få kraft att gå vidare.
RÖSTER OM BOKEN

"Linda Fridhs text är som bäst när den på detta varliga sätt gestaltar känslor. Jutta Falkengrens bilder förmedlar precisa stämningar genom karaktärernas kroppshållningar och blickarng."

Mattias Käck, BTJ-häftet

"... Linda Fridh berättar sympatiskt ur barnets perspektiv om saknaden efter den andra föräldern och om den trötthet som kommer med att ha två hem."

Shora Esmailian, Sydsvenskan

LINDA FRIDH
Linda Fridh har skrivit ett tiotal bilderböcker för barn. Tidigare har hon gjort barnboken Den vindlande vägen och lilla grodan (2012) och Vems är kläderna på strecket? (2018) tillsammans med Jutta Falkengren. De berättelser hon skriver har ofta en poetisk och filosofisk underton där ord och bild är tätt sammanvävda. Linda arbetar även som journalist på Sveriges Television och har gjort många barndokumentärer som hon vunnit flera journalistpriser för.
JUTTA FALKENGREN
Jutta Falkengren är illustratör och konstnär och har tidigare samarbetat med Linda Fridh i boken Den vindlande vägen och lilla grodan (2012) och Vems är kläderna på strecket? (2018). Hon har även illustrerat bilder­böckerna Ett monster med snurrig päls (2013) och De bortglömda benens hämnd (2015).
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se