Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Kalle Güettler & Pia Halse
BANDITEN BAK OCH KROK O'DEAL
Illustratör: Pia Halse
Barn & ungdom
28 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2015-09-25
ISBN: 978-91-85311-65-1
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Banditen Bak älskar att slåss, men hans fiender är långt borta och han har ingen enda vän. Men så en dag blåser det upp till storm och han möter den farlige Krok O’Deal – ett möte som inte blir som någon av dem tänkt sig …

Banditen Bak och Krok O’Deal är en underfundigt skriven bok på rimmad vers för såväl stora som små barn. Boken är illustrerad av den danska illustratören Pia Halse som fått ett flertal utmärkelser för sina nydanande barnboksillustrationer.

RÖSTER OM BOKEN

"Texten med sin språkliga lekfullhet, rikedom på rim och allitterationer och väl­flytande rytm gör boken trivsam för högläsning. Med härligt underfundig komik och bilder vars atmosfär för tankarna till Muminvärlden är det en bok att läsa många gånger."

Boel Peterson, BTJ-häftet

KALLE GÜETTLER
Kalle Güettler har sedan debuten 1990 gett ut ett trettiotal barn- och ungdomsböcker. Sitt stora genombrott fick han med böckerna om lilla och Stora Monster, ett samnordiskt projekt med författaren Rakel Helmsdal (Färöarna) och författaren och illustratören Áslaug Jónsdottir (Island). Kalle Güettler har även skrivit lättlästa böcker och grafiska ungdomsromaner. 2010 tilldelades han Svenska Barnboksakademins Eldsjäls­pris för sitt engagemang för skolbibliotek.
PIA HALSE
Pia Halse är utbildad vid Det Kongelige Kunstakademis Designskole 1999 i Köpenhamn, och har sedan dess arbetat som frilansande illustratör. Hennes illustra­tioner har varit utställda på flera ställen i världen, senast vid den inter­natio­nella biennalen i Bratislava. 2004 hedrades hon av det danska kultur­ministeriet för sina illustrationer i boken Tjurkalvens sång. Tillsammans med för­fat­taren Kalle Güettler har hon på annat förlag gett ut böckerna Tjurkalvens sång och Jag vill ha baklava!
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se