Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Kalle Güettler & Pia Halse
BAK OCH FRAM OCH LILLA DAMM PÅ DE SJU HAVEN
Illustratör: Pia Halse
Barn & ungdom
32 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2018-03-30
ISBN: 978-91-85311-70-5
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Banditen Bak och Krok O’Deal är tillbaka! Men Krok har tröttnat på det ljuva livet. Hon gräver upp deras skatt och rymmer i sitt skepp. Med en liten tuss som kanske heter Damm bygger Bak en båt av blad som döps till Fram – och så lägger de ut på de sju haven.

Genom älv och fors och flod
de färdas fram i Fram med mod.
Men molnen mörknar på en kvart,
och vattnet verkar väldigt svart.


Ska de hinna ikapp Krok?

RÖSTER OM BOKEN

"'Banditen Bak och lilla Damm på de sju haven' svingar sig fram mellan de olika världshaven med den rimmade versen som en musikalisk tråd. Det är tvära kast och fullt av underfundiga detaljer, med gåtor, drakblod och lite gammaldags ord som 'vafalls'."

Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

KALLE GÜETTLER
Kalle Güettler har sedan debuten 1990 gett ut ett trettiotal barn- och ungdomsböcker. Sitt stora genombrott fick han med böckerna om lilla och Stora Monster, ett samnordiskt projekt med författaren Rakel Helmsdal (Färöarna) och författaren och illustratören Áslaug Jónsdottir (Island). Kalle Güettler har även skrivit lättlästa böcker och grafiska ungdomsromaner. 2010 tilldelades han Svenska Barnboksakademins Eldsjäls­pris för sitt engagemang för skolbibliotek.
PIA HALSE
Pia Halse är utbildad vid Det Kongelige Kunstakademis Designskole 1999 i Köpenhamn, och har sedan dess arbetat som frilansande illustratör. Hennes illustra­tioner har varit utställda på flera ställen i världen, senast vid den inter­natio­nella biennalen i Bratislava. 2004 hedrades hon av det danska kultur­ministeriet för sina illustrationer i boken Tjurkalvens sång. Tillsammans med för­fat­taren Kalle Güettler har hon på annat förlag gett ut böckerna Tjurkalvens sång och Jag vill ha baklava!
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se