Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Hugo Claus
SAKRAMENT
Originalets titel: Omtrent DeeDee
Översättare: Per Holmer
Skönlitteratur
136 s. Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-11-04
ISBN: 978-91-85311-97-2
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Det är en het augustisöndag i en liten flamländsk by, och familjen Heylen har samlats på prästgården hos pastor Dedé för sitt årliga firande av deras mors dödsdag. Alla syskonen är där. Den överviktiga Natalie. Den undersköna Jeanne med sin lättkränkte italienare. Den prudentligt ängslige Antoine med sin Lotte och den kantstötte Albert med sin halvvuxne son Claude. Allt börjar som vanligt, men allt eftersom dagen framskrider hamnar den småborgerliga familjen i en veritabel orgie som mynnar ut i en dramatisk tragedi.
RÖSTER OM BOKEN

"Intrigen i denna lilla roman är ytterst enkel och även själva förloppet överrumplande tydligt. Men just denna klarhet skänker boken en aggressiv hårdhet och delar ut en andlig käftsmäll."

Het Laatste Nieuws

"Man skulle kunna kalla Sakrament en pervers bok, men det vore en orätt mot författaren. Claus har vågat sig ner i den mänskliga själens djup och dess hämmade lidelser och begär."

Elseviers Weekblad

"En mästerlig balansgång mellan önskedröm och verklighet, mellan idyll och rena vanvettet."

PRINZ Köln + Ruhrgebiet

HUGO CLAUS
Den flamländske författaren Hugo Claus (1929–2008) utnämndes ofta till den nederländskspråkiga samtidslitteraturens enfant terrible. Efter debuten som 17-åring skrev han över hundra böcker, varav ett tiotal är översatta till svenska. Han största verk, Belgiens sorg, en roman som gestaltar landets komplicerade och konfliktfyllda öde under andra världskriget, räknas som en av de viktigaste böckerna skrivna på neder­ländska. Under senare delen av sitt författar­skap var Claus ofta omnämnd som en tänkbar Nobelpriskandidat.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se