Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Johanna Bergström
RÄDDA KANINERNA, OLIVIA!
Illustratör: Staffan Gnosspelius
Barn & ungdom
36 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2023-01-27
ISBN: 978-91-85311-99-6
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Olivia vaktar sina kaniner i trädgården, eftersom pappa har sagt att räven kan ta dem. Men där finns också Olivias riktiga föräldrar som kommer ibland, tillsammans med tanterna och farbröderna. Då måste Olivia vakta kaninerna extra noga.

Rädda kaninerna, Olivia! är en bilderbok för barn om hur det kan vara att växa upp som familjehemsplacerad, om otrygghet och om rätten att själv få välja var man vill bo.

RÖSTER OM BOKEN

"Gnosspelius och Bergström har med konstnärliga ambitioner skapat en mycket bra bilderbok som gestaltar en komplex situation."

Dag Hedberg, BTJ-häftet

JOHANNA BERGSTRÖM
Johanna Bergström är förskollärare och har tidigare arbetat som journalist, bland annat på Norrköpings Tidningar. Hon har tidigare gett ut den uppmärksammade boken Utan mig har hon ingen, en bok som skildrar författarens uppväxt som familjehems­placerad och som fick stor uppmärksamhet i media. Rädda kaninerna, Olivia! är hennes första barnbok.
STAFFAN GNOSSPELIUS
Staffan Gnosspelius är en av Sveriges mest hyllade illustratörer, bosatt i London. Han har illustrerat bilderböcker skrivna på svenska och koreanska, men har även blivit utgiven i Frankrike och Ryssland. I sitt konstnärskap använder han sig ofta av olika bland- och tryckteckniker. 2008 vann han Elsa Beskow-plaketten för bäst illustrerad barnbok.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se