Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Anita Eriksson
JAG VILLE SKRIVA EN BOK OM GLÄDJEN …
Memoarer & biografier
112 s. Inbunden
Utgivningsdatum: 2023-03-10
ISBN: 978-91-89296-01-5
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Pojke eller flicka spelar ingen roll, huvudsaken att barnet är välskapt. Men om inte? Om det väntade barnet föds med ryggmärgsbråck, en skada som nästan alltid ger allvarliga funktionsnedsättningar. Vad händer då med en människa? Vågar hon känna glädje över sitt barn? Vågor hon hoppas på en framtid? Och hur kommer omgivningen att reagera?

Jag ville skriva en bok om glädjen … är berättelsen om Micke och hans liv. Micke som föds med ryggmärgsbråck och redan under sitt första levnadsdygn genomgår en stor operation på Akademiska sjukhuset i Uppsala, en operation som inte kommer att bli hans sista.
   Mickes liv kommer att kantas av otaliga sjukhusbesök, regelbunden kontakt med habilitering och en lång rad specialister. Hans liv blir annorlunda än de flesta andra barns. Men det är ett liv med oväntade framsteg och en ljus framtidstro – och han skänker oss stor glädje.
   Sorgen, den kom senare.

RÖSTER OM BOKEN


ANITA ERIKSSON
Anita Eriksson är född och uppvuxen i Söder­hamn, där hon fortfarande bor. Hon har skrivit manus till olika teatergrupper och är redaktör för tidskriften Lokatten, ett medlemsblad som ges ut av Föreningen Skrivare i Hälsingland. Jag ville skriva en bok om glädjen … är hennes debutbok.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se