Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Hugo Claus
HUNDDAGARNA
Originalets titel: De hondsdagen
Översättare: Per Holmer
Skönlitteratur
180 s. Inbunden
Utgivningsdatum: 2019-05-24
ISBN: 978-91-85311-77-4
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Hunddagarna är den flamländske författaren Hugo Claus andra roman, utgiven 1952, och utspelar sig i den flamländska provinshuvudstaden Gent där läsaren i en mosaik av febriga minnesbilder får följa den unge Philip de Vogel och hans vapendragares sökande efter identitet och livsmening. Den yttre handlingen kretsar kring jakten på den försvunna internatflickan Bea, men romanen kan även ses som en förstudie till den överlevnadskonst Claus senare låter huvudpersonen Louis Seynaeve utveckla i Belgiens sorg.
RÖSTER OM BOKEN

"I en krets av misslyckade konstnärer och kvinnlig 'kärlek' har Claus lyckats förmedla den inre tomheten och uppgivenheten hos några tragiska figurer."

Galerie Zuid

"Hugo Claus roman är omedelbar och brutal som ett knytnävsslag och lämnar kvar en känsla impregnerad av bitterhet, men där hoppet inte helt och hållet är frånvarande."

France-Soir

HUGO CLAUS
Den flamländske författaren Hugo Claus (1929–2008) utnämndes ofta till den nederländskspråkiga samtidslitteraturens enfant terrible. Efter debuten som 17-åring skrev han över hundra böcker, varav ett tiotal är översatta till svenska. Han största verk, Belgiens sorg, en roman som gestaltar landets komplicerade och konfliktfyllda öde under andra världskriget, räknas som en av de viktigaste böckerna skrivna på neder­ländska. Under senare delen av sitt författar­skap var Claus ofta omnämnd som en tänkbar Nobelpriskandidat.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se