Alexandra Bizi
FLABELINO
Illustratör: Katalin Szegedi
Översättare: Carolin Nilsson
Barn & ungdom
24 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2005-10-05
ISBN: 978-91-85311-01-0
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Den stora klockan på torget har blivit stulen! Människorna i den lilla staden får panik och frågar sig: Vem kan ha stulit den? Och varför? Men framför allt undrar de hur de skall få tillbaka sin unika klocka. Den enda som finns till deras hjälp är Sömntutan, en liten flicka som har drömt så många mardrömmar att hon svurit att aldrig mer sova. Därför är hon den enda som kan möta den märklige klocktjuven Flabelino ...

Flabelino och flickan som inte ville sova är en berättelse om mod, vänskap och lojalitet. Den är skriven av den grekiska författaren Alexandra Bizi och illustrerad av den ungerska konstnären Katalin Szegedi, den senare vinnare av Illustrator of the Year 2004 i den ungerska sektionen av International Board on Books for Young People (IBBY). Boken har vunnit stora framgångar i Grekland, Ungern och Polen.

RÖSTER OM BOKEN

"En förtrollande vacker bok från det ambitiösa Lindskog Förlag ... En ädelsten i den estetiska genren."

Britt Jakobsson, Östersunds-Posten

ALEXANDRA BIZI
Alexandra Bizi är utbildad jurist och skåde­spelare bosatt i Aten. Flabelino och flickan som inte ville sova, som kom ut 2003, är Alexandra Bizis första bok. Den blev snabbt en publiksuccé och är översatt till flera språk.

”Att skriva för barn är ett sätt att närma sig och försöka förstå sin egen barndom. När jag skrev Flabelino såg jag en femårig flicka inför mitt inre. Vad jag ville göra var att trösta lilla Alexandra och lindra den rädsla som ofta följer oss in i våra vuxna liv.”
KATALIN SZEGEDI
Katalin Szegedi är utbildad grafiker och bokillustratör. Hon har vunnit ett flertal prestigefyllda priser för sina illustrationer, både i sitt hemland Ungern och i USA.

”Jag tycker om att illustrera klassiska sagor med deras ålderdomliga och vackra bud­skap. När jag gör mina illustrationer vill jag betona dessa bud­skap. Jag tror att dagens barn behöver de klassiska sagorna budskap. Jag vill visa dem den magiska värld som hör till den genuina sagan.”
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn/fax: 046-39 60 65
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se