Erik Magntorn
FANTASTISKA FISKAR
Illustratör: Ane Gustavsson
Barn & ungdom
26 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2012-03-20
ISBN: 978-91-85311-34-7
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Gäddan står i vassen, gäddan står och glor.
Gäddan ser så elak ut, liknar mest sin mor.
Gäddor orkar vänta, gäddor har ej brått.
Gäddors högsta önskan är att sluka smått!


Erik Magntorn, lovordad för sina underfundiga rim, och Ane Gustavsson, illustratör till flera av Lennart Hellsings böcker, har tillsammans skapat en fantasieggande bok där vi får följa med ner i havets djup och bekanta oss med en mängd olika fiskar och skaldjur, alltifrån gädda och flundra till mer besynnerliga existenser som gnölmun och slottskrabba. Texterna är skrivna på gungande rim och vers, och bilderna är finurliga och färgstarka.

RÖSTER OM BOKEN

"Ane Gustavssons illustrationer gör mig alltid så full av lycka – sinnliga och vackra med mängder av fina detaljer. Tillsammsans med Erik Magntors spännande rimmade berättelser om sillar som inte vill bli inlagda, gammelflundror som ligger och glor, gäddor som jagar abborrar, blir boken helt oemotståndlig."

Mia Juhlin, Solägget

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett tiotal bilderböcker, och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
ANE GUSTAVSSON
Ane Gustavsson är illustratör och altviolinist utbildad vid Norges Musikkhögskola. 2005 inledde hon ett samarbete med Christine Falkenland, och tillsammans gav de ut böckerna Albert och fiolen, Dansa Dixi! och Josefs resa. Då Lennart Hellsing fick se bilderna blev hon tillfrågad om hon ville illustrera hans nyskrivna text Lillebror och natten. 2011 gav hon ut boken Drillar och draköron – Boken om instrumenten, även den med text av Lennart Hellsing.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn/fax: 046-39 60 65
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se