Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Stephen Law
EN TANKFULL JUL
Filosofiska funderingar över julen
Översättare: Lennart Lindskog
Fakta
184 s. Originalpocket
Utgivningsdatum: 2011-11-18
ISBN: 978-91-85311-31-6
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Föreställ dig följande scen: faster Gertrud är på julbesök och har i julklapp gett dig en förfärlig slips tillsammans med ett kort som föreställer ett plommonstop med några snöpudrade kattungar i. Vad gör du då? Ler du uppskattande och gömmer sedan slipsen i nedersta byrålådan? Eller berättar du sanningen och besparar dig framtida slipsar från din faster? Immanuel Kant skulle säga att vi till varje pris skall berätta sanningen. John Stuart Mill däremot skulle hävda att vi måste tänka på konsekvenserna (speciellt om faster Gertrud har svaga nerver).

En tankfull jul är en bok som ur ett filosofiskt perspektiv handlar om vårt förhållande till julen. Det är en bok som ställer en mängd tankeväckande frågor: Existerar jul­tomten? Vad är det för fel med julkitsch? Är julen bara ett kommersiellt jippo? Och vad har David Hume att säga om jungfrufödseln?

RÖSTER OM BOKEN


STEPHEN LAW
Stephen Law arbetade som brevbärare innan han började läsa filosofi vid Oxford Univer­sity. I dag undervisar han i filosofi vid Heythrop College i London. En tankfull jul är hans första bok som är översatt till svenska.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se