Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Erik Magntorn
EN BALLONGFÄRD GENOM TIDEN
Illustratör: Martine Castoriano
Barn & ungdom
32 s. Inbunden
Från 6 år
Utgivningsdatum: 2016-10-28
ISBN: 978-91-85311-66-8
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Följ med, följ med i vår ballong!
Vi far till sånt som fanns en gång.
Vi reser genom rum och tid.
Kom hit, kom sätt dig här bredvid!

I En ballongfärd genom tiden går resan från lekplatsen till vikingatiden och vidare mot antikens Rom, Grekland och Egypten.

Den prisbelönte författaren Erik Magntorn och illustra­tören Martine Castoriano har tillsammans skapat en lekfull och färgsprakande historisk resa för barn i alla åldrar.

RÖSTER OM BOKEN

"Resan genom bilderna utmärks av en utpräglad känsla för stämningar, färg och form. Erik Magntorns harmoniskt rimmade texter med stor språkkänsla är kon­geniala med bilderna ... En ballongfärd genom tiden är ett alldeles förnämligt tillskott till genren, så nära en fullträff man kan komma!"

Gunnar Westling, BTJ-häftet

ERIK MAGNTORN
Erik Magntorn har bland annat jobbat som journalist och arkeolog. Numera ägnar han sig mest åt böcker, poesi och berättelser. De sagor han skriver handlar ofta om resor i tid och rum, och om alla de världar som fantasin kan trolla fram. Erik har skrivit ett femtontal bilderböcker och mottog 2009 det första Lennart Hellsing-priset.
MARTINE CASTORIANO
Martine Castoriano är frilansande fotograf och konstnär verksam i Malmö. Hon har bland annat medverkat i böckerna Liv och död i antikens Rom (2000), På Malmös fasader: det groteska och det sköna (2005) och Pildamsparken 1914-2014 (2014). En ballongfärd genom tiden är hennes första bok för barn.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se