Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Annet Schaap
EMILIA OCH POJKEN FRÅN HAVET
Översättare: Per Holmer
Barn & ungdom
324 s. Inbunden
Från 10 år
Utgivningsdatum: 2021-05-28
ISBN: 978-91-85311-83-5
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Emilia bor i en fyr med sin träbente far som dricker för mycket, något som gör att hans dotter får göra allt arbete i fyren. Så under en nattlig storm händer en hemsk olycka. Emilia har glömt att köpa tändstickor till fyrlampan, och ett fartyg slås sönder mot klipporna vid fyren. Som straff blir fadern inspärrad i fyren, och Emilia tvingas arbeta som städare i sju år hos en amiral som bor i ett hus där det sägs bo ett monster. Med tiden blir Emilia vän med hushållerskan i huset och hennes utvecklingsstörda son, men är ständigt nyfiken på det enda rum hon inte får gå in i.

Emilia och pojken från havet börjar där H.C. Andersens saga Den lilla sjöjungfrun slutar, den tragiska berättelsen om sjöjungfrun som byter ut sin vackra röst mot människoben för att kunna följa den vackre prinsen på land.

Boken har enbart i Holland och Flandern sålts i över 150 000 exemplar och är översatt till ett tiotal språk. Boken är illustrerad av författaren själv.

RÖSTER OM BOKEN

"gripande och spännande sagoberättelse"

Anne-Marie Karlsson, BTJ-häftet

ANNET SCHAAP
Annet Schaap har illustrerat cirka två hundra barnböcker, och 2017 debuterade hon som författare med barnboken Emilia och pojken från havet och vann Nienke van Hichtum-priset, vilket var första gången en debutant fick det priset. Hon har även fått Woutertje Pieterse-priset och Gouden Griffel-priset för boken, det senare det mest prestigefyllda barnbokspriset man kan få i Holland. I Belgien har hon fått Boekenleeuwpriset för boken, det finaste flamländska barn­bokspriset en författare kan få.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se