Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Rebecca Byron Lohk
DET ÄR BLÄ FÖR MIG!
Illustratör: Laura Di Francesco
Barn & ungdom
42 s. Inbunden
Från 6 år
Utgivningsdatum: 2018-09-28
ISBN: 978-91-85311-73-6
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Matteo har alltid en blå ryggsäck på sig vart han än går. Ryggsäcken är livsviktig för honom, för i den finns det han kan behöva använda om han får en allergisk reaktion. Matteo är nämligen jätteallergisk mot nötter och hästar.

Det är blä för mig! är en bok för alla som har eller känner någon med astma eller allergier, och för den som undrar vad som händer i kroppen när någon får en allergisk reaktion. I boken får vi följa Matteo en helt vanlig dag, en dag som plötsligt kan bli en helt ovanlig dag. Läsaren får också ta del av en hel del vardagsknep som är bra för allergiker, som till exempel att göra en bordscheck inför varje måltid.

RÖSTER OM BOKEN

"En fantastisk bok att använda i barngrupper där det finns någon med allergi."

Ewa Wendt, BTJ-häftet

REBECCA BYRON LOHK
Rebecca Byron Lohk är mamma till en son som har svår allergi. För honom kan att äta fel mat vara förenat med livsfara. Hon går därför aldrig någonstans med sin son utan hans ryggsäck som är försedd med adrena­lin­sprutor och allergimediciner. Till vardags arbetar Rebecca som chefs­rekry­terare. Hon är även en av grundarna av barnkalassajten www.kalasdags.se.
LAURA DI FRANCESCO
Laura Di Francesco är född och uppvuxen i Rom där hon även utbildade sig som deko­ratör och bildkonstnär. 2008 flyttade hon till Sverige där hon sedan dess arbetat som frilansande illustratör, bland annat för Lindex. Hon har tidigare illustrerat barnböcker utgivna i Italien och Spanien.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se