Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Maria Richardsson
DEN BLOMSTERTID NU KOMMER
Barn & ungdom
284 s. Inbunden
Från 15 år
Utgivningsdatum: 2017-09-22
ISBN: 978-91-85311-63-7
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Den blomstertid nu kommer är en omtumlande bok om känslor, fasader och mänskliga hierarkier. Om att försöka hitta sig själv och undvika att gå under. I centrum står de fyra tonårstjejerna Linda, Anna, Sofi och Sussi som var och en kämpar med att få ordning på sina liv.

Boken utspelar sig på 80-talet, men är inte en sedvanlig nostalgisk tillbakablick. Allt var inte bättre förr. Det är bitvis en svidande kritik mot en oförstående vuxenvärld som valde att blunda och sopa under mattan. Samtidigt är boken en kärleks­för­klaring till det som en gång var och ett försök att försonas med detta.


RÖSTER OM BOKEN

"Den blomstertid nu kommer är en god debut med ett grepp där flera får komma till tals och där det förmedlas att 'tillståndet' i nian inte behöver vara för evigt."

Annakarin Lindberg, BTJ-häftet

MARIA RICHARDSSON
Maria Richardsson, född och uppvuxen i Skövde, debuterade 2017 med boken Den blomstertid nu kommer, en bok som rosades för sin trovärdiga gestaltning av fyra tonårs­tjejers försök att hitta sig själva i en värld där vuxna lyser med sin frånvaro. Förutom att skriva romaner är Maria Richardsson skrivar­coach och bloggare på Marias Författarblogg.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se