Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Catrin Ankh
DALAHÄSTKRIGET
Illustratör: Emili Svensson
Barn & ungdom
168 s. Inbunden
Från 8 år
Utgivningsdatum: 2008-07-04
ISBN: 978-91-85311-18-7
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

När Moras alla dalahästar försvinner är katastrofen ett faktum. Men som tur är har familjen Berg kommit till farbror Torbjörn och hans strutsfarm för att fira mid­sommar. När familjen får nys om stölderna tar de förstås genast upp jakten på tjuvarna.

Dalahästkriget är den tredje boken i serien om familjen Berg och deras get Stig. Böckerna är skrivna för barn som precis har kommit in i bokslukaråldern och innehåller massor av spänning och humor. Dessutom får läsaren kunskap om de svenska landskapen och deras olika specialiteter.

RÖSTER OM BOKEN

"Riktigt roliga är Catrin Ankhs böcker om den tedrickande familjen Berg som löser fall i olika svenska landskap. Den första boken, Polkagriskriget, utspelar sig i Gränna i Småland. Igelkottskriget handlar om Gotland och den tredje och hittills sista, Dalahästkriget, utspelar sig förstås i Dalarna, i Mora närmare bestämt. Barnen Linnea och Sten och geten Stig råkar alltid befinna sig där de skurkaktiga tvillingtjuvarna Erik och Erika härjar och de och deras föräldrar är ständigt beredda att agera hjältar, med större eller mindre framgång."

Anna Dunér, författare

CATRIN ANKH
Catrin Ankh är gymnasielärare i svenska och religion, och har tidigare arbetat med jour­nalistik. Hon bor i Stockholm.

”Det jag allra helst vill är att både barn och vuxna ska skratta när de läser mina böcker. Men jag vill också väcka nyfikenhet, så äventyr och spänning är nästan lika viktigt som humor. Jag känner en kärlek för svensk natur och svenska traditioner, och jag vill gärna förmedla den känslan genom att låta alla böckerna om barnen Berg utspela sig i olika svenska landskap.”
EMILI SVENSSON
Emili Svensson arbetar som illustratör, form­givare och lärare i olika designverktyg, bland annat på Konstfack. Hon är utbildad på Chelsea School of Design i London, men har även gått estetikprogrammet på Söder­törns högskola.

”Jag tycker om att teckna människor, och blir nöjd först när mina karaktärers ansikten förmedlar en känsla. För att hitta rätt uttryck suddar jag mycket och ritar om. Ett annat bra knep är att grimasera framför spegeln med pennan i högsta hugg.”
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se