Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Margaretha Malmgren
CHOKLADLIGAN OCH DEN MAGISKA KRISTALLEN
Illustratör: Annika Giannini
Barn & ungdom
208 s. Inbunden
Från 8 år
Utgivningsdatum: 2006-10-20
ISBN: 978-91-85311-08-8
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

På julafton får Jennifer och Peter ett oväntat besök. Utanför familjen Johnsons hus har Nick-Pick och hans besättning nödlandat med ett rymdskepp. Från den dagen är ingenting sig likt i Kurremölla – och inte på jorden heller.

Chokladligan och den magiska kristallen är en bok som handlar om vad som kan hända när fredsälskande utomjordingar landar på jorden och förälskar sig i choklad. Med massor av humor och med sprudlande fantasi berättar författaren Margaretha Malmgren om ett osannolikt möte som får häpnadsväckande konsekvenser. Boken är illustrerad av Annika Giannini.

RÖSTER OM BOKEN

"Det finns mycket charm, värme och humor i Malmgrens bok."

Oscar Nilsson, Sydsvenskan

MARGARETHA MALMGREN
Margaretha Malmgren är utbildad journalist med studier i fem språk och allmän språk­vetenskap. Hon arbetar som redaktör på Aller media, där hon bland annat ansvarar för romaner och noveller.

”Att med pennans hjälp få träda in i sagans magiska värld är något jag längtar efter varje morgon. Det känns som en fortsättning på nattens dröm där solen kan vara kall och vattnet torrt. Vuxenvärlden är full av regler, krav och gränser. För barnen däremot är leken lika fri som skrattet. Jag skulle vilja stanna i barnens värld för alltid!”
ANNIKA GIANNINI
Annika Giannini arbetar som illustratör, animatör och bildlärare. Tidigare även som tv-grafiker. Utbildning från Konstfack i Stockholm, Animationshögskolan i Eksjö samt Konstakademien i Florens.

”Helst ser jag att mina bilder rör sig över en filmduk. Men i brist på sådana uppdrag är det framåtrörelsen i en text som inspirerar mig. Annat som inspirerar mig är min treåriga dotter som för övrigt tagit bilden på mig.”
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se