Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Oscar K.
BIBLIA PAUPERUM NOVA
– Ny bibel för de fattiga i anden
Illustratör: Dorte Karrebæk
Fakta
100 s. Inbunden
Utgivningsdatum: 2015-04-24
ISBN: 978-91-85311-62-0
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Oscar K., i Sverige mest känd för Idiot! och Lägret, och som i sitt hemland Danmark fått stor uppmärksamhet för sina omskrivningar av några av världslitteraturens största verk som Brott och straff och Don Quijote, har denna gång gjort en nytolkning av Bibeln. Resultatet har blivit en förunderlig och tankeväckande bok för alla åldrar där Oscar K. låter röster från Søren Kierkegaard till Lars Lilholt förena sig med de fyra evangelisterna.
RÖSTER OM BOKEN

"Som helhet är Biblia pauperum nova ändå något utöver det vanliga. Praktfull, svart och grotesk ... "

Petter Lindgren, Aftonbladet

"De egensinniga danska bilderboksskaparna Oscar K och Dorte Karrebaek är provocerande, oroande men oavlåtligt intressanta i denna udda dramatisering ... "

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

OSCAR K.
Oscar K. (pseudonym för Ole Dalgaard) är utbildad i teologi, filosofi, litteratur och språk vid universitetet i Århus. Han debuterade som författare 1970 med diktsamlingen By, du min elskede, och arbetade från 1974 vid olika danska teatrar, och mellan 1981 och 1994 inom film- och tv-branschen. Sedan 1994 bor han i Spanien och arbetar heltid som författare.
DORTE KARREBÆK
Dorte Karrebæk är utbildad reklamtecknare från Kunsthåndværkerskolen i Köpenhamn. Hon har sedan 1982 bidragit med humoris­tiska illustrationer till närmare 150 barn­böcker på danska, både med egen text och andras. Hon har haft en rad utställningar i Danmark och mottagit flera nationella priser för sina böcker. I Biblia pauperum nova har hon överträffat sig själv med sina egensin­niga och vindunderligt fabulerande tolk­ningar av Oscar K:s text.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se