Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Wolf Erlbruch
ANDEN, DÖDEN OCH TULPANEN
Illustratör: Wolf Erlbruch
Översättare: Lennart Lindskog
Barn & ungdom
32 s. Inbunden
Från 7 år
Utgivningsdatum: 2012-02-24
ISBN: 978-91-85311-35-4
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

   – Jag har varit i din närhet under hela ditt liv – bara för den händelse att, sa Döden.
   – För vilken händelse då? frågade Anden.
   – För den händelse något skulle hända dig. En svår förkylning, en olycka – man kan aldrig veta.


Wolf Erlbruchs klassiska bok Anden, Döden och Tulpanen är en märklig berättelse som inte lämnar någon människa oberörd. Den utmanar vår traditionella syn på döden och manar till eftertanke i dess allra djupaste bemärkelse. Boken har höjts till skyarna världen över av kritiker för sin enkelhet, varsamhet och humor.

RÖSTER OM BOKEN

"En sällsamt, märkvärdigt vacker och förunderligt scenisk bilderbok – för alla åldrar – liksom skapad enkom för våra mesta och bästa huvudrollsinnehavare någonsin: Livet och Döden."

Östgöta Correspondenten

"Den tyske konstprofessorn och barnboksförfattaren Wolf Erlbruch har skapat en fantastisk allåldersbok om det outsinligaste av ämnen. Med humor och värme och varsamhet närmar han sig frågorna. Vad innebär döden? När ska man dö? Varför? Hur?"

Marie Pettersson, Helsingborgs Dagblad

"Det spelar ingen roll hur många gånger jag läser den, jag får tårar i ögonen varje gång. Den är så vacker, så sorglig – och så rolig, med andfågeln som Wolf Erlbruch lyckas ge så många komiska uttryck."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

WOLF ERLBRUCH
Wolf Erlbruch (född 1948) är professor i arkitektur, design och konst vid Bergische Universität i Wuppertal. Han har vunnit en mängd priser för sina böcker, bland annat Deutscher Jugendliteraturpreis, H.C. Andersen-priset samt Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA-priset). Wolf Erlbruch är även illustratör och räknas till en av de största illustratörerna i vår tid.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se