Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Lauren Myracle
TTYL
Översättare: Ylva Kempe
Barn & ungdom
212 s. Inbunden
Från 12 år
Utgivningsdatum: 2013-11-29
ISBN: 978-91-85311-45-3
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

När Angela, Zoe och Maddie börjar sitt andra år på high school har de bestämt sig för att alltid hålla ihop. Men redan efter några veckor dras de in i händelser som för dem ut på oväntade äventyr. Angela blir kär i den nonchalante Rob, Zoe vet inte hur hon ska hantera sin dragning till sin mystiske lärare, mr H, och Maddie förleds till ett misstag som blir skolans hetaste samtalsämne.

ttyl (talk to you later) är bok om tre tjejers väg mot självständighet och inre mognad med alla de utmaningar som hör tonåren till: föräldrar, killar och droger samtidigt som de måste se till att klara av sina studier. Det är en av USA:s mest omtalade böcker som toppat American Libraries Associations (ALA) lista över böcker som amerikanska medborgare vill förbjuda för sitt sexuella innehåll och stötande språkbruk. Det är också den första ungdomsroman som skrivits i chattform.

ttyl är den första boken av tre i serien om ”the Internet Girls”. Övriga böcker i serien är ttfn (ta ta for now) och l8r, g8r (later, gator), samt bbf (en bok som man skapar själv).

ttyl har lovordats för sina fyndiga och rappa dialoger, och har legat på New York Times, Publisher Weeklys och Book Sens bestsellerlistor.

RÖSTER OM BOKEN

"Inte någonstans i texten känns flickornas problem konstgjorda eller triviala. Karak­tärerna är likaså trovärdiga och författaren behandlar dem med stor ömhet ... ttyl rekommenderas varmt till tonåringar från 12 år och uppåt."

Teresa Vihtma, BTJ-häftet

LAUREN MYRACLE
Lauren Myracle, född 1969 i North Carolina och uppvuxen i Georgia, är en av USA:s mest framgångsrika barn- och ungdoms­boks­författare. Hon är utbildad psykolog, och har ägnat mycket tid till att undersöka tonåringars sociala och emotionella behov. Hon har blivit flerfaldigt belönad för sin böcker, och bland annat tilldelats det ansedda ALA Best Books for Young Adults för boken Kissing Kate.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se