Truus Matti
Mister Orange
Barn & ungdom
180 s. Inbunden
Utgivningsdatum: 2017-11-10
ISBN: 978-91-85311-68-2
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Året är 1943 i New York, och världskriget ställer det mesta på ända för den tolvårige Linus när hans bror tar värvning och beger sig till Europa: kriget verkar inte vara det storslagna äventyr han föreställt sig, och hans bror inte den superhjälte han läst om i serietidningarna. Och vem är egentligen Mister Orange?

Mister Orange är en bok om en ung pojkes uppvaknande ur en föreställningsvärld fjärran fantastiska hjälteepos och superhjältar till en värld både osäker och brutal. Boken är den holländska författaren Truus Mattis andra bok och har fått flera utmärkelser, bland annat American Library Associations pris för bästa utländska bok.

RÖSTER OM BOKEN


TRUUS MATTI
Truus Matti (född 1961) arbetade som redaktör och produktionssamordnare på ett flertal bokförlag innan hon började skrivna egna berättelser. Hon blivit flerfaldigt belönad för sina böcker, bland annat av American Library Association (ALA).

Tid för avgång är hennes debutroman som fått ALA:s pris för bästa utländska bok för unga läsare, och som dessutom är med i United States Board on Books for Young Peoples lista över ”Outstanding Inter­national Books”.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn/fax: 046-39 60 65
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se