Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Kalle Güettler
DUMMA SKATT
Illustratör: Pia Halse
Barn & ungdom
28 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2020-11-06
ISBN: 978-91-85311-87-3
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Dumma skatt är den tredje delen i Kalle Güettlers och Pia Halses kritikerrosade berättelse om Banditen Bak, Krok O’Deal och lilla Damm och deras hissnande äventyr i båten Fram. Den här gången är det en efterhängsen skattkista som vållar problem för besättningen på båten.

Den dumma skatten hänger med
och håller farten, upp och ned
i varje våg och vågdal glatt.
”Vad gör vi nu? Åh, dumma skatt!”

RÖSTER OM BOKEN

"... en svindlande text som kanske lämpar sig bäst för högläsning för det lilla barnet, men kan roa vilken ålder som helst ... en generös bilderbok med både humor och dramatik!"

Annika Malm, BTJ-häftet

KALLE GÜETTLER
Kalle Güettler har sedan debuten 1990 gett ut ett trettiotal barn- och ungdomsböcker. Sitt stora genombrott fick han med böckerna om lilla och Stora Monster, ett samnordiskt projekt med författaren Rakel Helmsdal (Färöarna) och författaren och illustratören Áslaug Jónsdottir (Island). Kalle Güettler har även skrivit lättlästa böcker och grafiska ungdomsromaner. 2010 tilldelades han Svenska Barnboksakademins Eldsjäls­pris för sitt engagemang för skolbibliotek.
PIA HALSE
Pia Halse är utbildad vid Det Kongelige Kunstakademis Designskole 1999 i Köpenhamn, och har sedan dess arbetat som frilansande illustratör. Hennes illustra­tioner har varit utställda på flera ställen i världen, senast vid den inter­natio­nella biennalen i Bratislava. 2004 hedrades hon av det danska kultur­ministeriet för sina illustrationer i boken Tjurkalvens sång. Tillsammans med för­fat­taren Kalle Güettler har hon på annat förlag gett ut böckerna Tjurkalvens sång och Jag vill ha baklava!
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se