Rebecca Byron Lohk
DET ÄR BLÄ FÖR MIG!
Illustratör: Laura Di Francesco
Barn & ungdom
42 s. Inbunden
Från 6 år
Utgivningsdatum: 2018-09-28
ISBN: 978-91-85311-73-6
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

När romer uppmärksammas görs det ofta utifrån deras utsatthet eller i exotifierande syfte. I När vi får ordet möter vi istället människan bakom våra fördomar och färdigformulerade svar. När vi får ordet är ingen bok som handlar om romernas utsatthet eller utanförskap, utan en bok som vill visa att den som tigger är en person med tankar, känslor och åsikter, precis som hos oss alla andra. Det är en bok som handlar om de saker i livet som förenar oss människor – familj, kärlek, drömmar, minnen, glädje och sorg. I boken intervjuas tjugoen romer som tillsammans med fotografier på de intervjuade ger en röst åt denna grupp.

Överskottet från försäljningen av När vi får ordet går till välgörenhetsorganisationen Coloboratie Lund-Maxenu som bedriver läxhjälp i Rumänien.

RÖSTER OM BOKEN

"En fantastisk bok att använda i barngrupper där det finns någon med allergi."

Ewa Wendt, BTJ-häftet

REBECCA BYRON LOHK
Rebecca Byron Lohk är mamma till en son som har svår allergi. För honom kan att äta fel mat vara förenat med livsfara. Hon går därför aldrig någonstans med sin son utan hans ryggsäck som är försedd med adrena­lin­sprutor och allergimediciner. Till vardags arbetar Rebecca som chefs­rekry­terare. Hon är även en av grundarna av barnkalassajten www.kalasdags.se.
LAURA DI FRANCESCO
Laura Di Francesco är född och uppvuxen i Rom där hon även utbildade sig som deko­ratör och bildkonstnär. 2008 flyttade hon till Sverige där hon sedan dess arbetat som frilansande illustratör, bland annat för Lindex. Hon har tidigare illustrerat barnböcker utgivna i Italien och Spanien.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn/fax: 046-39 60 65
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se